“Scriitoare de talent, Doina Ruști persiflează fantasticul noir.”
Il Libero
Doi studenți de la Litere se îndrăgostesc în mod straniu, după ce intră în contact cu niște paturi mistice. În spatele întâmplării se află un șir lung de povești dintr-o lume mai veche sau mai nouă, palpabilă sau subtilă, dar în mod clar legată de istoria actuală.
"Plecând de la cotidianul bucureștean, lumea celor dispăruți ne este propusă, apoi, sub o formă metaforică. Capitolul „Roșcovii” face astfel saltul de la romanul exotico-magico-realist la cel metafizic. Iar finalul romanului vine cu o surpriză de proporții. (Pentru un cititor foarte atent, ea este anunțată dinainte).” (Serenela Ghițeanu, Revista 22)
"Flori fusese acea fotografie pe care o păstrezi în album, amintirea vagă a unei iubiri. Nu‐i spuseseră roșcovii că to- tul e o metaforă? O metaforă – asta era Flori, iar pentru el, calea de‐a se întoarce la roșcovi.” (Paturi oculte)
„Cititorii Doinei Ruști sunt deja obișnuiți ca în cărțile sale să găsească povești care se juxtapun sau se întretaie, în special în tripticul balcanic, povești care se luminează unele pe altele și care dau adâncime unei narațiuni cu mai multe „ramificații”. Face deja parte din stilul autoarei să țeasă istorii savuroase, exotice, pline de amănunte de epocă, însuflețite de umor.” (Serenela Ghițeanu, Revista 22)
Interviuri: Gândul, Formula As, TVR, Orange: Colțul de cultură, Jurnalul Național, Tango. Marea dragoste, Semn din carte, Osme,