Doina Ruști

Festival de literatură în Sardinia

În Piața Mesu Bidda Doina Ruști va participa, alături de scriitorul Omar di Monopoli și de Roberto Merlo la un eveniment literar prezentat de Simonetta Bitasi. Evenimentul se derulează în cadrul Fastivalului de Literatură de l a Gavoi, în Sardinia, în perioada 28 iunie- 2 iulie, iar lectura va avea parte în Piața Mesu Bidda. Romane traduse în italiană: L’ omino rosso, Zogru, Lizoanca news: România Liberă (2018-07-1)

Festival de literatură în Sardinia - Doina Ruști

Zogru în Las Últimas Noticias, Chile

“Zogru” este o carte de aventuri, singulară, fiind în același timp și o revizuire a istoriei românești, printr-un imaginar legat de legendele populare, dar și o parabolă despre dragoste, moarte și putere - confruntări de-a lungul cărora simțul apartenenței la un teritoriu are o valoare majoră. (Leonardo Sanhueza, Las Últimas Noticias, Chile, 7 mai, 2018)

Como lo anuncia su subtitulo, se trata de un singular libro de aventuras, que a la vez est una revision de la historia rumana desde un imaginario que se entronca con leyendas populares, como tambien una fabula acerca del amor y los sentimientos contemporaneos pustos al trasluz contra un entramado de muerte y pugnas de poder, en las que el sentido del pertenencia a un territorio cobra un valor principal.